BlocQuè és una façana ventilada?

Què és una façana ventilada?

23/3/2021

El nostre objectiu és posar al servei dels nostres clients les capacitats necessàries per a dur a terme aquest tipus de solucions constructives. Però, què és una façana ventilada? Avui us expliquem aquest tipus de construcció eficient que està prenent cada vegada més importància en l'actualitat.

En Simac 10 tenim una secció especialitzada per a l'estudi i l'execució de façanes ventilades. El nostre objectiu és posar al servei dels nostres clients les capacitats necessàries per a dur a terme aquest tipus de solucions constructives. Però, què és una façana ventilada? Avui us expliquem aquest tipus de construcció eficient que està prenent cada vegada més importància en l'actualitat.

 

 

La construcció sostenible ha cobrat protagonisme en la nostra societat. En el sector de la construcció, els fabricants han començat a utilitzar processos per a fer materials de construcció més respectuosos amb el medi ambient. L'ús d'energies renovables i determinades tècniques de construcció, unit al pensament de l'estalvi energètic, ha propiciat també noves tècniques de construcció, entre elles les façanes ventilades.

 

 

Afavoreix l'estalvi energètic i el confort tèrmic

Avui dia, la façana ventilada s'ha convertit en un dels revestiments més utilitzats pels beneficis que aporta. Gràcies a la utilització d'una façana ventilada, es millora el confort d'un habitatge i s'aconsegueix un estalvi energètic de manera sostenible. Per tant, una façana ventilada és un sistema de tancament exterior que ofereix un excel·lent aïllament tèrmic i acústic. A més, es pot emprar tant en obres de nova construcció com en la rehabilitació d'edificis.

És un sistema de tancament exterior que ofereix aïllament tèrmic i acústic

 

 

La façana ventilada consta de tres parts, un mur de suport, una capa d'aïllant ancorat i una capa de revestiment ancorada a l'edifici. Per a realitzar-la i aconseguir l'eficiència desitjada, s'han de triar materials de qualitat resistents. Pot ser la ceràmica com la terracota o el gres porcelánico, la pedra com el marbre, l'alumini polit, o fins i tot el cristall o la fusta. Amb tots ells s'aconsegueix una estètica exterior moderna, que crida l'atenció d'aquells que l'observen.

 

 

Segons dades oficials, una façana ventilada proporciona a un edifici fins a un 40% d'estalvi energètic i redueix fins a un 20% el soroll exterior. Esperem que a través d'aquesta informació ja sàpigues que la façana ventilada és el sistema més eficaç avui dia per a solucionar l'aïllament, eliminant els problemes de condensació i els ponts tèrmics.

 

 

Si necessites més informació, o estàs pensant a fer una reforma, no dubtis a contactar-nos en el +376840202.