BlocLes claus per a tenir una cuina ergonòmica

Les claus per a tenir una cuina ergonòmica

6/8/2021

A l'hora de dissenyar una nova cuina podem encegar-nos per l'estètica i no veure el poc pràctica o funcional que serà. Per això, des de Simac10 volem ajudar-te al fet que això no ocorri.

L'ergonomia és la disciplina que s'encarrega del disseny d'entorns de treball, de manera que coincideixin amb les característiques físiques, fisiològiques i anatòmiques de les persones que desenvolupen la seva activitat en aquest lloc. És doncs, una ciència que estudia la relació entre la persona i el seu entorn perquè aquest no sigui una causa de lesió o incomoditat. Vols saber què tenir en compte en l'ergonomia de la cuina? Et donem les claus!

És important que el nostre entorn sigui ergonòmic, ja que de no ser així pot produir-nos dolors musculars i lesions. La cuina és una estada que, si gaudeixes cuinant, implica passar bastant temps en ella realitzant activitats manuals. Preparar i cuinar els aliments, o fins i tot distribuir-los en el rebost i cuina, és una acció que es realitza dempeus i que pot portar-nos bastant temps, si es tracta d'una recepta elaborada. A més, és una activitat que es realitza diàriament, per la qual cosa és molt important que ho realitzem còmodament.

Què tenir en compte en l'ergonomia de la cuina

A l'hora de dissenyar una nova cuina podem encegar-nos per l'estètica i no veure el poc pràctica o funcional que serà. Per això, des de Simac10 volem ajudar-te al fet que això no ocorri.

1.         Optimitza la distribució de la cuina

Et recomanem que la teva cuina segueixi la famosa regla del triangle. Això és dividir la cuina en 3 zones: lavabo, cocció i emmagatzematge. Aquest és el recorregut que més es fa, per la qual cosa és important respectar aquest triangle per a aconseguir una cuina funcional. Existeix diferents tipus de distribucions de cuines:

-          En línia: els 3 elements estan en la mateixa paret, per la qual cosa no s'aplica la regla del triangle.

-          En L: S'ocupen per parets i una cantonada de la cuina. Permet aprofitar l'espai eficaçment.

-          En O: És l'opció més ergonòmica, encara que requereix d'una estada bastant àmplia. A més, si l'espai ho permet, es pot instal·lar una illa per a afegir una àrea de treball extra.

2.         Com organitzar els elements de la cuina

És important distribuir els armaris i electrodomèstics de manera còmoda i a una altura adequada, perquè la columna es mantingui recta. Això s'aconsegueix col·locant els elements d'ús més habitual com l'aigüera, el forn, el microones i la vitroceràmica en la part central. D'aquesta manera no haurem d'estar contínuament ajupint-nos.

D'altra banda, els elements d'ús menys habitual es situaran damunt o sota aquesta part central, deixant als de poc ús les zones més incòmodes.

Com a conclusió, volem ressaltar el fet que el disseny de la cuina no està renyit amb la funcionalitat. És per això que els nostres models tenen un disseny interior que permeten optimitzar al màxim l'espai, per a la correcta organització d'utensilis, aliments i altres productes.

Si vols obtenir més informació sobre aquest tema, no dubtis a emplenar el nostre formulari de contacte per a poder començar a planificar la cuina dels teus somnis. T'esperem!